tiistai 31. toukokuuta 2016





YMPÄRILLÄMME LENTELEVÄT VEHKEET











14.4.2016 saimme lukea lehdistä monien mielestä järkytystä herättävän uutisen, tai siis joidenkin mielestä se herätti suurta hämmennystä ja tyrmistystä. Kaksi venäläistä Suhoi-24 taistelukonetta lenteli Itämerelle ilmestyneen amerikkalaisen taistelulaiva USS Donald Cookin ympärillä peräti 11 kertaa. Lähin lento oli alle kymmenen metriä aluksen komentosillasta. Sen jälkeen venäläinen KA-24 helikopteri kierteli aluksen ympärillä kuvaten sitä. Lehtiemme otsikot olivat peräti tyrmistyneitä. "Venäläisten provokaatio!" "Välikohtaus on aggressiivinen hyökkäyssimulaatio!", "Häiritsevää toimintaa!" "Vastuutonta toimintaa!" jne. Laiva oli lastattu risteilyohjuksilla, torpedoilla, konetykeillä ja automaattisilla ohjustentorjuntajärjestelmillä. Venäläiset koneet olivat aseettomia. Erityisesti tämä uhka on huomattava venäläisten taholta, aseettomat koneet ovat suurin uhka runsain asein varustetulle amerikkalaiselle taistelulaivalle. Se, mikä herättää mielenkiinnon on, että Donald Duck on varustettu aivan uudella ohjustentorjuntajärjestelmällä nimeltään "Aegis". Kirjoitan tästä järjestelmästä joskus myöhemmin.

KA-24 helikopteri

Yhdeksän metrin päästä.

Tämä oli jo toinen kerta kun amerikkalaista taistelulaiva Donald Duck, anteeksi Cook kohtasi venäläisten hävittäjät. Huhtikuussa 2014 Mustallamerellä venäläinen SU-24 hävittäjä lenteli aluksen ympärillä sen yrittäessä lähestyä Venäjän merirajoja. Tällöin SU-24 käytti elektronista torjuntakalustoaan ja "pimensi" koko amerikkalaisen purtilon. Mikään aluksen elektroninen järjestelmä tai tutka ei enää toiminut eikä alus nähnyt enää yhtään mitään. Kaikki sen järjestelmät kaatuivat. SU-24 teki kaikkiaan 17 valehyökkäystä alusta kohti. Lentokoneen vihdoin poistuttua aluksen järjestelmät saatettiin vähitellen nostaa pystyyn. Kaikkein huolestuttavin puoli miehistön kannalta oli kuitenkin, että jokaisen henkilökohtaisen kännykän sim-kortti oli tuhoutunut, niistä oli pyyhkiytynyt kaikki tieto pois. Niitä ei saatu enää palautettua. Liekö tämä ollut syy, että huomattava osa aluksen miehistöä ja päällystöä, siis kaikkiaan 27 jäsentä sanoutui irti palveluksesta heti välikohtauksen jälkeen, kun alus palasi lähimpään satamaan. Tämän jälkeen amerikkalaiset alukset eivät ole kuulema enää lähestyneet vastaavalla tavalla Venäjän rantavesiä Mustalla merellä.

USS Donald Cook


Sitten jälleen aivan yllättäen 29.4.2016 venäläinen SU-27 hävittäjä teki vastuuttomasti uhkarohkean teon Itämerellä lentämällä amerikkalaisen RC-135 tiedustelukoneen viereen ja kiepautti ylösalaisin itsensä koneen yli toiselle puolelle vain muutaman metrin päästä (amerikkalaiset sanovat, että alle 8 metriä). Venäläisten vastuuttomuutta lisäsi se, että amerikkalainen RC-135 ei käyttänyt minkäänlaista tunnistetta tai transponderia päällä (transponderi on laite, jolla lentokone tunnistetaan elektronisesti). Olisi pitänyt arvata, että se on amerikkalainen kone, koska amerikkalaiset sotilaskoneet eivät koskaan käytä transpondereita liikkuessaan Venäjän rajojen lähellä. Venäjän vaarallisesta ja vastuuttomasta toiminnasta USA oli hyvinkin tuohduksissaan.

Amerikkalainen RC-135 tiedustelukone

SU-27 hävittäjä

Muistuu elävästi mieleeni, että pitkäperjantaiyönä 23.4.2013 kaksi venäläistä TU-22 pommikonetta ja neljä hävittäjää lensivät kansainvälisessä ilmatilassa kohti Gotlantia ja äkkiarvaamatta jakaantuivat kahteen ryhmään ja kääntyivät takaisin kohti Venäjää 30 kilometrin päässä Ruotsin rannikosta. Ruotsalaiset eivät saaneet ilmaan edes yhtä hävittäjää. Reaktiot Ruotsissa olivat pöyristyneitä. Välikohtausta nimitettiin Ruotsissa venäläiseksi pääsiäiseksi. Pöyristystä ei yhtään lievittänyt se asia, että Venäjä oli ilmoittanut jo etukäteen Ruotsille ja muille maille sotaharjoituksistaan alueella.

TU-22 pommikone

Minua aivan erityisesti ovat aina huvittaneet Ruotsin sukellusvenejahdit. Joku näkee jotain kännipäissään soudellessaan ja siitä nostetaan hirveä häly. "Sukellusvene taas Ruotsin vesillä!". Hysterian voimin pistetään valtavat etsinnät pystyyn, koko Ruotsin laivasto on liikkeellä ja hälytystilassa, ilmavoimat lentelevät. Suomen laivasto tarjoaa apuaan. Lopputuloksena löytyy yksinäinen hylje tai kalaparvi tai silkkiuikku. Kerran se oli tavallinen soutuvene. Viime kerralla löydettiin sentään yli sata vuotta pohjassa maannut vanha todellinen sukellusvene. Ja se oli todella venäläinen. Sääli vaan, ettei se liikkunut yhtään eikä sen sisällä ollut yhtään elävää olentoa paitsi tietenkin kaloja. Mutta oli sentään löydetty jotain, se oli jo saavutus se! Oli todistettu, että sukellusveneitä on todella Ruotsin vesillä!

Yhteistä näille molemmille tapahtumille on se, että jälkeenpäin vaaditaan lisää varoja Ruotsin puolustusvoimille ja merivoimille. Tulee mieleen, että tässä on jotain tarkoitushakuista. Aina kun halutaan lisää rahaa puolustusvoimille pyydetään Venäjän ilmavoimat tai sukellusveneet kätevästi apuun. Tai sitten ne keksitään. Myös natointoilijat pyrkivät saamaan vettä tai ilmaa myllyynsä Ruotsissa ja tietenkin myös Suomessa. Tämä on takuuvarma keino saada ainakin huomiota.

Vuosittain olemme saaneet lukea tai nähdä uutisissa, että venäläinen kone on loukannut Suomen ilmatilaa. Tätä on tapahtunut 1 - 3 kertaa vuosittain. Aina tällainen nostetaan diplomaattiselle tasolle ja tehdään valitus virallista tietä. Siitä, että vastaavia loukkauksia tapahtuu myös USA:n ja Naton taholta kymmeniä kertoja joka vuosi, ollaan visusti vaiti. Tätä tapahtuu paitsi Itämerellä myös Norjan rajalla. Onhan se kyllä loukkaavaa kun venäläiset tekevät törkeitä temppujaan, mutta kun ystävällismieliset amerikkalaiset käyvät vierailemassa on se vain ihan mukavaa.

Amerikkalaisia F-15 hävittäjät Suomen taivaalla.

Jälleen kerran taivaallamme lentelevät vieraat sotilaskoneet. 9.5.2016 Yhdysvaltalaiset F-15 hävittäjät aloittivat sotaharjoitukset yhdessä Suomen ja Ruotsin kanssa. Kuulemma paukuttelevat yliäänillä sinisellä taivaallamme. Tulee elävästi mieleeni niin sanottu rähmälläänoloaikamme, jolloin Neuvostoliitto ehdotti yhteisiä sotaharjoituksia. Ne torjuttiin jyrkästi, vaikka muuten oltiinkin kuulema rähmällään itään. Mitenkähän rähmällään ollaan nyt, kun voidaan pitää yhteisiä sotaharjoituksia Yhdysvaltain kanssa. Taidetaan olla todella pylly korkealla pystyssä länteen päin kun voidaan tarjota omaa ilmatilaamme amerikkalaisille. Huudetaan, että "penetroikaa nyt, penetroikaa nyt.. nyt... nyt...!" Ja tämä tapahtuu vieläpä Karjalan lennostossa mahdollisimman lähellä Venäjää. Eihän tämä ole mitään provosointia, eihän?

Itse asiassa tuo "rähmällään" olemisen aika taisikin olla itsenäisintä aikaa koko Suomen historiassa. Ensin oltiin Ruotsin siirtomaa... anteeksi riistomaa, jolloin Ruotsi vapaasti riisti Suomea miten jaksoi. Sitten 1809 tuli autonominen aika, jolloin Suomi vasta alkoi muotoutua Venäjän vallan alla. 1917 keksittiin, että ryhdytään itsenäisiksi, mutta todellisuudessa oltiin yhä enemmän saksalaisen vaikutuksen alaisina, joka sitten purskahti yli äyräittensä 1940-luvulla fasismina ja lyötiin Natsi-Saksan seurassa päämme Karjalan mäntyyn. Sitä seurasi tämä rähmälläänoloaika, joka on tähän mennessä ollut itsenäisintä aikaa Suomen historiassa. Tultaessa 1990-luvulle aloimme menettää jälleen itsenäisyyttämme ja edelleen 2000-luvulla, jolloin meillä on tuskin hiventäkään enää itsenäisyyttä jäljellä. Kaikki on menetetty EU:lle ja ollaan menettämässä enenevässä määrin Natolle. Meidän todella tyhmät johtajamme ovat innolla liittämässä meitä Natoon, vaikka suurin osa kansasta on toista mieltä, sitä vastaan.

Yleensä nykyään esitetään kaksi teoriaa Suomen turvallisuuden ja itsenäisyyden puolustamiseksi. Joko meidän on liityttävä Natoon tai sitten puolustusliittoon Ruotsin kanssa. Mielestäni molemmat teoriat ovat mahdollisimman huonoja. Molemmissa teorioissa tarkoitus on uhrata Suomi. Teorioiden esittäjät Suomessa eivät vähäkään huomioi Suomen maantieteellistä asemaa saatikka sitten Naton tai Ruotsin "pyyteettömiä puolustusratkaisuja". Ruotsi on kautta historian pitänyt Suomea sopivana puskurina Venäjän ja Ruotsin välissä. Jo toisen maailmansodan aikana 1943 Ruotsi yritti kiivaasti saada Suomen irti sodasta, kun se oli havainnut, että Saksalle ja siinä ohessa myös Suomelle tulee turpiin. Tarkoitus oli saada Suomi neuvottelemaan Venäjän kanssa ja säilyttämään jonkinmoinen itsenäinen asema, jolloin se toimisi puskurina siinä välissä, eikä Venäjä olisi heti Ruotsin rajan takana. Tässä lopulta onnistuttiin. Ideana on, että sota käydään, jos semmoinen syttyisi, Suomen maaperällä. Tämä on yhä suosittu teoria Ruotsissa.

Natoteoriassa Suomi on taas pelkkä eteentyönnetty pelinappula, jonka maaperällä voidaan taistella mielin määrin. Suomella on strateginen sijainti, satamat ja lentokentät. Suomi sijaitsee lähellä Venäjälle tärkeitä sotilaallisia ja taloudellisia alueita, joista tietenkin Pietari on suurin. Muita alueita ovat esimerkiksi Kronstadt ja Murmansk. Pelinappulana toimiminen merkitsee kuolemanvaaraa Suomelle ja suomalaisille. Ei tarvitse sotia muualla, kun voi sotia Suomessa ja lopputuloksella ei ole mitään väliä. Suomi ja varsinkin suomalaiset ovat merkityksetön kansa, jonka voi helposti uhrata Naton pelipöydällä. Ei pidä unohtaa, että Venäjä ei jätä missään tapauksessa puolustamatta toiseksi tärkeintä kaupunkiaan. Jos uhkia esiintyy, isku voi olla ennalta ehkäisevä, ja siinä ei Suomelle käy hyvin, voin vakuuttaa. Myös amerikkalaisilla on kohteet valittu Suomen kartalla jopa ydinaseille. Senhän olemme tienneet jo kauan.

Eräät piirit puhuvat Suomessa varsin kovaäänisesti Venäjän arvaamattomuudesta ja aggressiivisuudesta. En kyllä ole huomannut mitään arvaamattomuutta tai aggressiivisuutta Venäjän taholta, mutta sitäkin enemmän kyllä USA:n taholta. Toisen maailmansodan jälkeen mikään muu maa ei ole ollut yhtä arvaamaton ja aggressiivinen maailmassa kuin USA. Voidaan aloittaa vaikkapa Korean sodasta, jatkaa Vietnamin sodalla ja edelleen lukuisilla latinalaisen Amerikan sodilla mainitakseni vain Kuuban, Panaman, Nicaraguan, Grenadan ja Dominikaanisen tasavallan interventioilla. Nykyiset Afganistanin, Irakin, entisen Jugoslavian, Libyan ja Syyrian sodat ovat vain selkeää jatkoa toiminnoille, joille mikään taho ei anna oikeutusta.

 Mikä oikeus USA:lla on toimia tuhansien kilometrien päässä omasta maastaan? Ihmettelen sitä, mikä oikeus USA:lla on liikkua Itämerellä, Mustalla merellä, Välimerellä,  Persianlahdella, Kiinan merellä ja käyttäytyä, kuin ne olisivat sen omia sisämeriä, vaikka ne ovat tuhansien kilometrien päässä sen omasta maa-alueesta? Vastaan siihen, että oikeutuksen antavat aseet. USA:n puolustusbudjetti on isompi kuin koko muun maailman yhteensä. On ryhdytty puhumaan Venäjän aseistautumisesta suurena uhkana, mutta ei oteta huomioon, että USA:n varustautumisbudjetti on seitsemän kertaa isompi kuin Venäjän. Siis toistan seitsemänkertainen Venäjän puolustusbudjettiin verrattuna! Ja sitä ollaan lisäämässä. Huutaisin suhteellisuudentajua, ellei tämä olisi niin absurdia! Eikö meidän pitäisi olla huolestuneita USA:n varustautumisesta eikä Venäjän? Arvaamattomin ja aggressiivisin valtio maailmassa on yhä USA.

Näillä USA:n meriiteillä Suomi on pelkkä pieni pelinappula USA:lle, joka on helppo uhrata suurvaltapoliittisessa pelissä. Ja me Suomessa typerien johtajiemme johdolla yritämme tehdä sen mahdollisimman helpoksi. Tällä me teemme maamme paitsi sotimisen lähtöalustaksi myös sen kohteeksi. Jos tämä jatkuu, yhä useampi sotajärjestelmä asetetaan maahamme ja kohdistetaan maatamme kohti.

Onko meillä muita vaihtoehtoja? Ehdottomasti on! Ensimmäinen toimenpide on sanoutua irti kaikista liittoutumista ja ennen kaikkea Naton kanssa. Seuraava toimenpide on kieltää kaikkinainen vieraiden valtioiden sotilaallinen harjoittelu tai toiminta maassamme tai puolustusvoimiemme kanssa. Kolmas ja tärkein on luoda hyvät suhteet naapureihimme, siis myös Venäjään, kuten Ruotsiin, Norjaan ja Viroon. Meidän on pidettävä huoli, että kaikki osapuolet ovat tietoisia siitä, että olemme puolueeton valtio, joka ei osallistu konflikteihin vaan pitää huolen oman maansa puolustuksesta eikä anna käyttää kaunista maatamme epämääräisiin juonitteluihin. Vierailla valtioilla ei ole tänne asiaa. Emme ole aggressiivisia mihinkään suuntaan ja meihin voi siinä suhteessa luottaa. Se ainakin on varmaa, että jos kuulumme johonkin sotilaalliseen liittoon, olemme silloin myös ehdottomasti sotilaallisia kohteita. Omiin nykyisiin johtajiimme emme voi luottaa! Heillä on taipumusta myydä kaunis maamme muodossa jos toisessa.








Ei kommentteja: