maanantai 5. joulukuuta 2016





MAA, JOKA VIETTÄÄ ITSENÄISYYTTÄ 6.12.




Häivähdys sinistä. 


Tämä maa sai itsenäisyyden 31.12.1917 ja menetti sen 1.1.1995. Itsenäisyyden menettäminen tapahtui ihan kansan omasta,  sen enemmistön tahdosta 16.10.1994 järjestetyllä kansanäänestyksellä. Yhä kansa viettää itsenäisyyttä 6.12. vaikka ei ole enää itsenäinen. Absurdina tapahtumana tämä ei vedä vertoja millekään. Muutakin absurdia riittää tässä kansakunnassa.

Maa sai itsenäisyyden kahdelta henkilöltä, joiden nimiä tässä maassa kuitenkin vihataan varmasti yli kaiken. Voin mainita nimet Stalin ja Lenin. Vaikka viha heitä kohtaan maassa on valtaisaa  ilman näitä kahta henkilöä maa ei olisi itsenäinen. Gruusialainen terämies Stalin ehdotti tälle maalle itsenäisyyttä jo maaliskuussa 1917. Lenin tunnusti tälle maalle itsenäisyyden 31. joulukuuta 1917. Jos he eivät olisi antaneet tälle maalle itsenäisyyttä tuskin mikään muu valtio olisi sitä kyennyt myöntämään tai tunnustanut maata itsenäiseksi. Maa ei olisi silloin itsenäinen. Kiitollisuutta näitä kahta henkilöä kohtaan osoitetaan vihaamalla heitä yli kaiken. Koska näitä kahta henkilöä vihataan maassa paljon käydään erilaisia spekulaatioita maan itsenäistymisestä. Yritetään luoda kuvaa, että omalla toiminnallaan maa sai itsenäisyyden. Mutta totuus ei muutu vaikka "voissa paistais". Yrittämällä muuttaa totuutta ja vääristelemällä saadaan mitä vain aikaiseksi ja se on ihan nykyajan ilmiö "muutetaan, vääristellään historiaa".

Maa ylpeilee sotataidollaan ja sotilaskyvyillään ja on ylpeä sotavoimistaan. Todellisuudessa maa ei ole voittanut yhtään sotaa - tai no jos ajatellaan yhden sodan. Tämä oli maan sisällissota 1918 ja sekin käytiin omaa kansaa vastaan. Maan rikkaat, hyvin koulutetut ja Saksassa sotilaskoulutuksen saaneet joukot taistelivat köyhiä työläisiä ja talonpoikia vastaan, joilla ei ollut minkäänlaista sotilaallista koulutusta. Mutta tässäkin tarvittiin lopulta ulkopuolista apua. Saksalaiset joukot avustivat tässä tuhoamistaistelussa. Lopputuloksena voittajien kostotoimet hävinneitä kohtaan ei vedä millekään vertoja. Hävinneet -  niin miehet, naiset kuin lapsetkin - suljettiin vankileireille, joissa heitä pahoinpideltiin ja murhattiin usein ilman minkäänlaisia oikeudenkäyntejä. On sanottu, että juuri näistä vankileireistä Stalin ja Hitler ottivat oppia omiin vankileireihinsä sitten myöhemmin. 

Sotasankariksi tässä maassa on nostettu venäläinen upseeri, joka sai sotilaskoulutuksen aikoinaan Venäjällä. Tämä sankari ei ole voittanut yhtään sotaa. Aikoinaan 1904 - 1905 hän johti venäläistä sotilasyksikköä Japania vastaan, mutta Japani voitti sodan. 1914 - 1917 Venäjä soti Saksaa vastaan, jolloin kyseinen sankarimme johti venäläisiä sotilasyksiköitä. Huonosti kävi Venäjälle tässäkin sodassa, jolloin solmittiin Venäjälle epäedullinen rauha. Sotasankari pakeni piskuiseen maahan, jossa hänestä muodostettiin sotapäällikkö. Juuri tässä maassa hän sai 1918 kyseenalaisen ainoan voittonsa maan sisällissodassa, josta olen jo edellisessä luvussa kertonut. Sittemmin sotasankari kävi kaksi sotaa, jotka molemmat hän hävisi. Ensimmäinen käytiin talvella 1939 - 1940 ja toinen 1941 - 1944. Vaikka molemmat sodat maa hävisi on kyseisen sotapäällikön ratsastajapatsas pystytetty maan pääkaupungin keskeiselle paikalle.

Ilmeisesti heikosta itsetunnosta johtuen on kuitenkin tässä maassa keksitty näistä hävinneistä sodista lukuisa legendoja. Näillä on pyritty nostamaan kansan mielialaa, joka pyritään nostamaan huippuunsa yleensä juuri maan itsenäisyyspäivänä 6.12. vaikka kyseisellä päivämäärällä ei ole käytännössä mitään tekemistä näiden hävittyjen sotien kanssa. Talvella käydystä sodasta maassa on kehitetty legenda urhoollisesta puolustustaistelusta, mutta sitä ei kerrota, että jos sota olisi jatkunut vielä kaksikin viikkoa olisi puolustus romahtanut totaalisesti ja maa olisi miehitetty.

Toinen legenda keskittyy tähän toiseen sotaan, josta on kehitetty legenda eräänlaisesta torjuntavoitosta. Siis maa, joka sai torjuntavoiton, hävisi kuitenkin sodan. Kun keskustelee tästä kenen tahansa ulkomaalaisen kanssa kukaan ei ole ikinä kuullutkaan minkäänlaisesta torjuntavoitosta, mutta kaikki kuitenkin tietävät maan hävinneen kaikki sotansa. Itse asiassa legenda torjuntavoitosta kehitettiin vasta paljon sodan jälkeen 1950 luvulla. Mutta olkoon, tämä maa tarvitsee legendansa!

Vaikka maa hävisi kaikki sotansa se selvisi ihmeen vähillä sanktioilla. Maata ei miehitetty niin kuin kaikki muut sodan hävinneet maat. Sotasyyllisiä ei hirtetty kuten muualla tehtiin. Sotasyylliset selvisivät ihmeen vähillä rangaistuksilla, jotkut pelkällä säikähdyksellä. Ihmeellisesti sotia seurannut aika on maan kenties itsenäisin aika tämän maan historiassa. Maa eli rauhassa muutaman kymmenen vuotta. Se oli suuren kehittymisen ja hyvinvoinnin aikaa maan historiassa. Usein tätä aikaa sanotaan "rähmälläänoloksi". Sitten maa päätti luopua itsenäisyydestään vapaaehtoisesti.

Valtio liittyi1.1.1995  ylikansalliseen rahastuslaitokseen nimeltään EU. Lisäksi tämä valtio hylkäsi oman valuuttansa 27.8.2013, mikä mielestäni oli maan suurin virhe liittoon siirryttäessä ja otti käyttöön valuutan nimeltä euro. EU on rahastusmenetelmä, jolla rahoja siirretään valtiosta toiseen suurille rahalaitoksille ja -järjestelmille . Palkkioksi kukin valtio menettää määräysvallan omiin lakeihinsa ja kaikenlaisiin toimenpiteisiin omassa maassaan. Käytännössä tämä tarkoittaa siis itsenäisyyden menettämistä. Tästä on seurannut maan talouden alasajoa ja yhä syvenevää luokkajakoa rikkaisiin ja köyhiin. Huonovointisuus on lisääntynyt. Ensimmäistä kertaa maan historiassa saadaan nähdä ns. "leipäjonoja", joissa nämä köyhät ihmiset kerjäävät ruokaa voidakseen elää.

Eikä tämä vielä riitä. Tämä valtio on aina kaikesta huolimatta ollut ylpeä itsenäisestä sotalaitoksestaan. Nykyään maa on alkanut luovuttaa jopa sotalaitoksensa määräysvaltaa yhä enenevässä määrin Nato nimiselle järjestelmälle. Tämä on tapahtunut vaivihkaa ja salaa hivuttamalla sotilaspiireissä tekemällä erilaisia salaisia sopimuksia Natojärjestelmän kanssa, vaikka suurin osa kansasta on sitä vastaan. Tämä on siis tapahtunut täysin epädemokraattisesti ja tullut yllätyksenä jopa useille maata hallitseville piireille. Kerrotaan, että maan nykyinen presidentti on rikkonut maan perustuslakia allekirjoittamalla yhden Natosopimuksista. Presidentti on tyhmä, mutta hänellä on hyvä sydän. Näin tässä maassa ollaan menettämässä viimeisiä itsenäisyyden rippeitä järjestelmälle, joka käy sotia eri puolilla maailmaa. 

Tämä on vastakohtien ja ristiriitojen maa, jolle soisi hyvän tulevaisuuden, mutta kansaa sanotaan hyvin itsepäiseksi kansaksi. Siis tämä valtio, joka on menettänyt oman päätäntävaltansa, oman valuuttansa ja armeijansa päätäntävallan ulkopuolisille viettää kaikesta huolimatta itsenäisyyspäivää 6.12.



Asiaan liittyviä osotteita:







Ei kommentteja: